Over Merel

Merel Rijvordt (M.Sc.) geeft vanaf 2013 schrijftrainingen en scriptiebegeleiding. Zij heeft de afgelopen paar jaar ruim 50 scripties begeleid, voornamelijk op het gebied van bedrijfskunde en psychologie. Verder werkt ze vanaf 2013 als freelance docent voor de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Daar geeft ze werkcolleges voor verschillende vakken gericht op schrijf- en onderzoeksvaardigheden.

In 2000 startte Merel met psychologie en een jaar erna met haar tweede studie economie aan de Universiteit van Amsterdam. Beide studies rondde zij met goed resultaat af: in 2007 rondde zij haar master bedrijfseconomie af en in 2008 haar master sociale psychologie. Van 2008 tot 2015 werkte Merel als beleidsadviseur economie bij de provincie Noord-Holland. Daar was duidelijk schrijven voor verschillende doelgroepen een vereiste: voor politici met weinig tijd, voor gemeenteambtenaren met specifieke vakkennis en voor burgers en bedrijven met kennis van de praktijk.

Merel combineert haar kennis over het schrijven van aansprekende en goed gestructureerde teksten met haar vaardigheden als coach. Ze geeft professionals, teams en zzp-ers concrete feedback, laat hen de rode draad in het verhaal zien en zorgt dat ze enthousiast worden om zelf aan de slag te gaan. Haar passie ligt bij lezen, schrijven en het stimuleren van de schrijfkwaliteiten van anderen.